Un funcionari denuncia que li fan mobbing per “xivato”. El Triangle, núm. 657, 10/11/2003

EL SINDICAT ADECAF PORTARÀ EL CAS ALS JUTJATS  

El sindicat ADECAF (Associació Democràtica Catalana de Funcionaris de Presons) ha iniciat els tràmits per tal d’endegar un procediment contenciós administratiu contra el Departament de Justícia i Interior de la Generalitat, al qual responsabilitzen d’emparar i silenciar la situació d’assetjament i degradació laboral que un dels seus afiliats, (nom esborrat), pateix des de fa una pila d’anys. La setmana passada ho van comunicar a la direcció general de Relacions Laborals.

(nom esborrat), funcionari de presons des de 1991, va denunciar el 1993 quatre companys de Can Brians per uns mals tractes a un reclús. Un d’ells va ser condemnat després per “ús desproporcionat de la força”. Des d’aleshores (nom esborrat) no s’ha cansat de denunciar que ha viscut una situació d’assetjament a la feina tant per part dels seus companys com dels seus superiors. El funcionari va alertar de la seva situació a Amnistia Internacional, que l’ha recollit en el seu informe anual.

Segons denuncia ADECAF, (nom esborrat) ha rebut constants vexacions i amenaces de companys, que l’acusen de “xivato”, “judes” i altres delicatessen. Això li ha comportat diversos canvis de destí i una situació que es va tensar fins al punt que, el 2001, una carta signada per tres sindicats majoritaris demanés a la direcció general de Presons que se’l fes fora del cos per “inepte”. Actualment està destinat de nou a Brians en situació de baixa laboral. Tal com alerta aquest sindicat, els companys que han donat suport a (nom esborrat) han patit una situació similar.

 ADECAF acusa l’Administració d’haver tolerat un excessiu esperit corporativista entre els funcionaris de presons que es tradueix en una caça de bruixes sistemàtica contra els qui gosen destapar casos de maltractaments, i una certa apologia de la mà dura contra els interns que fan alguns sindicats del sector. ADECAF ha denunciat reiteradament vulneracions dels drets humans a les presons. Algunes d’aquestes denúncies han aparegut ara en el recent informe de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB, que ha provocat un gran nerviosisme al departament de Justícia.

DE GISPERT VA OCULTAR EL CAS  

El butlletí del Parlament de Catalunya de 20 de novembre de 2001 recull una resposta parlamentaria de Núria de Gispert als diputats Carme Porta i Josep Huguet (ERC) sobre quines mesures s’aplicaven per aturar casos d’assetjament. La consellera responia que el seu departament no havia rebut cap denúncia per mobbing. No feia ni deu mesos (nom esborrat) havia denunciat la seva situació en sengles instàncies administratives dirigides a l’aleshores conseller Delfí Guàrdia i al president Pujol.

Author: ADECAF