La Conselleria de Justícia investiga els maltractaments denunciats per 15 interns de la presó barcelonina de Brians. Yahoo Notícies 22/5/2007

uropa Press – martes, 22 de mayo

BARCELONA, 22 de maig (EUROPA PRESS) – La Conselleria de Justícia està investigant els presumptes maltractaments denunciats per una quinzena de reclusos de la presó de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires, segons han informat a Europa Press fonts del departament dirigit per Montserrat Tura.

Un portaveu de l’Observatori del Sistema Penal i els drets humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona, Iñaki Rivera, ha explicat avui en roda de premsa que la seva associació ha rebut en l’últim mes i mig una quinzena de denúncies de presos del mòdul 3 de Brians, que acusen de tortures diversos funcionaris de presons i el cap de mòdul del centre.

Després d’entrevistar-se amb els presos, l’OSPDH ha portat les queixes al Síndic de Greuges i a la inspecció de la Secretaria de Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia, que ha obert un expedient per investigar els fets. De fet, segons Rivera, els inspectors s’han traslladat avui a Brians per prendre declaració a una desena de reclusos, que han estat assistits pels seus advocats.

Fonts de la Conselleria de Justícia han confirmat que s’ha obert un expedient per investigar les pallisses “brutals” que, segons Rivera, denuncien alguns interns, tot i que des del departament han recordat també que la Secretària de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil té “sistemes de control permanents” per evitar aquest tipus de situacions.

Author: ADECAF